Projecten van Van WOrkum Machinebouw b.v.

Van Workum Machinebouw is sterk in het realiseren van diverse projecten in verschillende sectoren. Deze machinebouw projecten varieeëren aanzienlijk in omvang, van handformaat tot volledige geautomatiseerde processen. Van standaard producten tot unieke ontwerpen. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op via ons contactformulier

Automatische werktafel

Voor het foutloos en automatisch omstellen hebben wij deze werktafel gebouwd. In samenwerking met Buitelaar Houtconstructies B.V. is deze tafel ontwikkeld. Hiermee kan de operator zonder fouten en zonder omkijken een nieuwe pallet instellen en maken.

Buitelaar.jpg

 

Exchanger King

De Exchanger King is oorspronkelijk gebouwd voor de eindbewerking van warmtewisselaars. Geëxpandeerde buizen worden terug geboord/gefreesd tot een vaste lengte. Maar de Exchanger King kan - klantspecifiek - worden gebouwd voor allerlei toepassingen. Zo is de toolhead ook toe te passen voor hout, staal, schuim of kunststof.

 

Kettingmontagelijn

In samenwerking met Intos Gennep hebben wij deze Kettingmontagelijn gebouwd. De Kettingmontagelijn is de totaal oplossing voor het assembleren van trolley's. De assemblage van de trolleys wordt gerealiseerd in 6 verschillende stappen. De kettingmontagelijn is een semi-automatische machine, dat wil zeggen dat enkele stappen handmatig uitgevoerd worden. Dit was een specifieke wens van de klant.

 

Collaborative Robot

De wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Robotisering, zelfsturende platforms, IoT..…. Van Workum treedt deze veranderingen met open vizier tegemoet, en bied oplossingen aan met een Collaborative Robot.

Deze is ontworpen om te werken met zowel mensen als machines, en is de nieuwste in een lange reeks innovaties in automatisering voor industriële toepassingen.

Of u nu werkt in de automobielindustrie, halfgeleiders, secundaire verpakkingen voor voedsel of cosmetica, de OMRON TM Collaborative Robot is ontworpen om aan bijna elke branche/taak te worden aangepast

 

Afsteekmachine 

Deze afsteekmachine is speciaal ontwikkelt voor het afsteken van ronde profielen. Deze machine maakt het mogelijk om zowel verschillende pijpdiamters als pijplengtes "volledig" automatisch door te steken. De buizen worden automatisch aangevoerd richting de afsteekmachine. Na het doorsteken van de buis wordt deze nog nabewerkt door de borstelunit. Zie Bevelmax® voor een begleidende video.

Schuin vooraanzicht .jpg   IMG_0362.jpg

 

 

Van workum group en ecoolant nf snij- en koelvloeistof

Bekijk hieronder de bedrijfsvideo in samenwerking met Ecoolangt NF Snij- en koelvloeistof