top of page

Machinebouw

Machinebouw houdt zich bezig met engineering en bouw van machines en speciaalmachines. Ons team van engineers is erin gespecialiseerd om uw wensen om te zetten naar een machine speciaal voor uw toepassing.

Exchanger King (Rolls Royce)

Voor het volautomatisch bewerken van een warmtewisselaar heeft Van Workum Machinebouw de Exchanger King gebouwd. Met deze machine kunnen meer dan 5000 pijpeinden gefreesd, geborsteld, en schoongemaakt worden. De machine is gebouwd in samenwerking met Nuke Tools in opdracht van Rolls-Royce Submarines
Achterzijde.jpg

Stapelaar (SSAB)

Voor het stapelen van plaatstaal is deze stapelaar ontwikkeld. Deze zorgt er voor dat er 1 of meerdere stapels recht en geordend opgestapeld kunnen worden. Dit is volledig geautomatiseerd zodat er geen extra handelingen meer nodig zijn door een operator.

Belt Milling Machine (Optibelt)

Een speciaalmachine die het frezen van rubberen banden mogelijk maakt. Deze banden kunnen een lengte hebben van ±8500mm en een breedte van 115mm. De machine is op maat gemaakt en volledig door Van Workum geëngineerd, gebouwd en geprogrammeerd.
IMG_A.jpg

Auto Exchanger King | CNC edition

Met deze machine is CNC bewerking mogelijk met behulp van G-codes Hiermee maken wij het mogelijk om uw zelfgemaakt CAD-files te vertalen naar een bewerking speciaal voor úw toepassing.

Machineveiligheid

Voor het beveiligingen van een risicovol gebied tot het maken van een CE-markering op uw machine. Door jarenlange ervaring in de machinebouw zijn wij gespecialiseerd in het veilig stellen van gevaarlijke zones, zowel voor nieuwe als bestaande machines. Wij kijken samen met uw (operators) mee om een zo veilige, maar werkbare, situatie te realiseren.
Machineveiligheid.jpg

Foliemachine (SSAB)

Voor het aanbrengen van folie op plaatstaal is de foliemachiine ontworpen. Deze custom-made machine zorgt voor een perfecte voorspanning van het folie waardoor deze mooi gelijk op het plaatstaal aangebracht kan worden. Deze machine is in samenwerking met SSAB.
Machinebouw.jpg

Automatische werktafel (Buitelaar)

Voor het foutloos en automatisch omstellen hebben wij deze werktafel gebouwd. In samenwerking met Buitelaar Houtconstructies B.V. is deze tafel ontwikkeld. Hiermee kan de operator zonder fouten en zonder omkijken een nieuwe pallet instellen en maken.
Slimme tafel
Vieilli.jpg

Vieilli Poeder Machine (Wienerberger)

Voor Wienerberger Nederland is een machine ontwikkeld en gebouwd om dakpannen een "vintage look" te geven. Dit project is een samenwerking geweest met Promec BV uit Wijchen, zij verantwoordelijk voor de engineering en assemblage, en Van Workum voor de realisatie van de elektrische besturing en software.
Masch_komp1-2000.jpg
bottom of page